Boyun fıtığı günlük hayatımızı zora sokan rahatsızlıkların başında gelmekle birlikte zaman zaman şiddetli ağrılar şeklinde kendini gösteren bir hastalık olarak bilinmektedir. Omurlar arasında bulunarak omurgaya binen yükün şiddetini azaltan disklerin çeşitli nedenler ile yırtılması ya da kayması sonucu omurilik sinirlerine aşırı yük binmesi ile meydana gelmektedir.

Boyun Fıtığı Nedenleri?
Boyun fıtığı oluşma nedenleri arasında yaşlanma gibi etkenler olsa da vücut ağırlığı ile orantısız yük kaldırma, hareketsiz yaşam, boynu devamlı aynı pozisyonda bırakmak ya da oturma bozuklukları da yer almakta ve genetik faktörlerin de etkili olduğu bilinmektedir. Yaşlılarda boyun fıtığı oluşma nedenleri ise disk içerisinde yer alan sıvının azalması sonucu oluşabilmektedir.
Boyun Fıtığı Belirtileri Nelerdir?
Boyun fıtığı belirtileri içerisinde en çok rastlanan şikayet hastanın boyun ağrıları çektiği olsa da her ağrının da fıtık teşhisi konulması adına yeterli olmadığı bilinmelidir. Sırt ve kol ağrıları, el becerilerinde gözle görülür azalma, el ve kol kaslarında belli oranda güçsüzlük ve kolda meydana gelen incelme de boyun fıtığı işaretleri arasında gelmesi yanında elektriklenme ve reflekslerde yavaşlama da belirtiler arasında yer alır. Bu belirtilerin bir ya da birkaçının nedenleri hakkında kaynağına inilerek yapılacak tetkikler boyun fıtığı tedavisi için kilit öneme sahiptir. MR ya da Bilgisayarlı Tomografi ile yapılacak görüntüleme sonrası boyun fıtığı derecesi saplanarak uygun tedavi yöntemlerine geçilir. Belirtilerden bir veya birkaçı sizde bulunuyorsa 0533 960 1771 nolu numaramızdan veya iletişim sayfamızdan bizlere ulaşarak randevu alabilirsiniz.

Boyun Fıtığı Tedavi Yöntemleri
Boyun fıtığı tedavisi alanında tıpta meydana gelen gelişmeler hastanın en kısa sürede eski sağlığına kavuşarak günlük hayatına devam etmesi amacını gütmektedir. Ameliyatsız boyun fıtığı tedavisi ise diskte yer alan sinirlerin yıpranmasını azaltmak ve omurgaya eski işlevselliğini kazandırmaktır. Boyun fıtığı tedavi yöntemleri arasında ilk tercihin ameliyatsız tedaviler olması tavsiye edilirken hasta bu yöntem sonrası düzenli egzersizler ile birlikte kısa sürede eski sağlığına kavuşmaktadır.
Boyun Fıtığını Önlemek Mümkün Mü?
Boyun fıtığını önlemek adına uzun süreli aynı şekilde oturmamak, düzenli egzersiz yapmak ve sigaradan uzak durmanın yanında, yüz üstü yatmaktan kaçınmak ve oturma esnasında beli ve omurgayı destekleyen bir yastık kullanmak boyun fıtığı rahatsızlığını önlemek için önerdiğimiz tavsiyelerdir.
Neden Bizi Tercih Etmelisiniz?
Doç.Dr.Mehmet Sorar 2010 yılından itibaren hareket hastalıkları cerrahisi ile ilgilenmeye başladı. Kurulumunu yaptığı hareket bozuklukları merkezinde 500 den fazla parkinson ,esansiyel tremor,distoni hastasının ameliyatını başarı ile gerçekleştirdi. Halen ülkemizde bu ameliyatları en yüksek sayıda yapan beyin cerrahisi uzmanlarından biri konumundadır. 20 den fazla yerli ve yabancı beyin cerrahisi uzmanına hareket bozukluları cerrahisi eğitimi verdi. İki tane büyük hastenede hareket bozukluları merkezinin kurulumunu sağladı.
2013 yılında Metuas Medikal A.Ş bünyesine katılarak bel ve boyun fıtıklarının tedavisinde kullanılmak üzere, Difüzyonel Yama Tedavisi yöntemini ve bu yöntemde kullanılmak üzere ARTCURE Difüzyonel Yama geliştirdi. Difüzyonel Yama Tedavisi ve ARTCURE Difüzyonel Yama Tüm Avrupa ülkeleri, Amerika Birleşik Devletleri, Japonya ve Türkiye başta olmak üzere tüm dünyada patent aldı. Difüzyonel Yama Tedavisi ve ARTCURE Difüzyonel Yama etkinliği 10’a yakın klinik çalışma ,doktora tezi ve yayın ile kanıtlanarak literatürdeki yerini aldı. ARTCURE Difüzyonel Yama Türk Eczacılar Birliği tarafından 2014 yılında yılın innovasyonu (ALTIN HAVAN) ödülüne layık görüldü. Daha fazla bilgi için Özgeçmiş sayfasını ziyaret edebilirsiniz.