Parkinson Ankara bölgesinde olduğu kadar diğer şehirlerde yaşayanların da ileri yaşlarda yakalandığı bir hastalık olarak bilinmektedir. Beyinde buluna ve vücudun hareket mekanizmasını düzenleyerek denge merkezini kontrol eden hücrelerde meydana gelen sorundan kaynaklanmaktadır. Bu hücreler arasında iletişimi sağlayan ve depomin adı verilen hücrelerin çeşitli nedenleri ile bozulmasından kaynaklansa da Ankara Parkinson ameliyatı sayesinde hastaların yaşam kalitesinde artış yaşanmaktadır. Kişinin hareket kabiliyetini önemli ölçüde etkileyen söz konusu hastalık ilk defa 1817 yılında tespit edilmiş ve o dönemde adına titrek felç adı verilmiştir.
Parkinson Nasıl Ortaya Çıkar?
Parkinson Ankara tedavisi yukarıda da değindiğimiz üzere depomin azalması sonucu günlük hayatında çeşitli zorluklar ile karşılaşan ve hatta yeme ve içme gibi aktiviteleri dahi bir başkasının yardımı olmadan gerçekleştiremeyen hastalara uygulanmaktadır. Parkinson betin pili ameliyatı Ankara bölgesinde çeşitli sağlık kuruluşlarında yapılmakla birlikte sahip olduğu yüksek başarı oranları ile bilinmektedir. Söz konusu hastalığın belirtileri birden ortaya çıkmaması nedeni ile sinsi olarak da tabir edilmekte ve beyin hücreleri zaman içerisinde azalması nedeni ile hasta hareket kabiliyetini kısmen kaybetmektedir. Nedenlerine dair bu zamana kadar çeşitli ülkelerde çok sayıda araştırma yapılsa da henüz kesin bir sonuç elde edilememiştir.
Ankara Parkinson Ameliyatı Kimlere Yapılır?
Genelde 65 yaş ve üzeri kişilerde rastlanan Ankara Parkinson hastalığı mimiklerin kullanımında azalma, hareketlerde akıcılığın kaybolması ya da yavaşlaması, gödenini dik durma kabiliyetini yitirmesi ve yaygın olarak da kol ve bacaklarda titreme şeklinde kendini göstermektedir. Bu belirtiler genelde yaşlı kişilerde kendini göstermesi çoğu defa Parkinson olarak algılanmasının önündeki en büyük engeldir. Çünkü hastalığın ilk belirtileri arasında olan eklem ağrıları, kol veya bacaklarda oluşan sancılar ve hatta depresyon bile çoğu kişide görülebilecek şikayetler olduğundan bunun beyinden kaynaklanan bir sorun olabileceği şüphesi duyulmaz. Bu nedenle Ankara Parkinson tedavisi yapan doktorlar genelde bu yaş üzeri hastaları tedavi ederken verilen ilaçlar sayesinde hastalığın kontrol altına alındığı hastalar ameliyat için daha uygundur.
Parkinson Ameliyatı Kaç Saat Sürer?
Günümüzde
Parkinson tedavisi Ankara hastaneleri genelinde beyin pili uygulaması sayesinde kontrol altına alınarak ilerlemesi durdurulmaktadır. Söz konusu tedavi yöntemi sırasında görüntüleme cihazlarından destek alınarak beyinde hasarlı bölgenin tam yeri tespit edilir.
Ankara beyin pili Parkinson tedavisi sırasında beyine 2 adet elektrot takılarak bunlar deri altına yerleştirilen piller ile bağlantı kurması sağlanmaktadır.
Parkinson ameliyatı süresi 2 ila 3 saat boyunca sürmekte ve bazı durumlarda hastanın beyninde yer alan sorunlu bölgenin tam tespiti adına bir gün öncesinden MR görüntüleme yapılmaktadır. Ancak
Ankara Parkinson ameliyatı süreci içerisinde tedaviden tam fayda sağlanmak isteniyorsa mutlaka beslenme şekli değişmeli ve fizik egzersiz programına harfiyen uyulmalıdır.