Bel fıtığı günlük hayatı doğrudan olumsuz şekilde etkileyen bir omurga hastalığı olarak bilinmekle birlikte erken tedavi edilmediği takdirde kişinin yaşam kalitesini doğrudan olumsuz şekilde etkilemektedir. Omurgalar arasında bulunan disklerin ağır kaldırma, düşme, aşırı zorlama gibi nedenler ile kayması ya da yırtılması sonucu meydana gelen bel fıtığı tedavisi mutlaka ciddiye alınmayı gerektirir. Kayan ya da yırtılan diskler sinirler arasında basınca maruz kaldığında acı verici bir hal alan bel fıtığı rahatsızlığı bacaklara veya omuriliğe giden sinirlere baskı yaparak kendini günlük hayatta sık sık hastaya hissettirir.

 

Bel Fıtığı Nedenleri Nelerdir?

Bel fıtığı nedenleri arasında yukarıda belirttiğimiz üzere aşırı zorlamaya bağlı nedenler yanında hareket yeteneğine bağlı nedenler ilk sırada gelmektedir. Bunun yanında genetik olarak da aile bireyleri arasında geçişler yapabilen bel fıtığı daha çok orta yaş ve yaşlı grubunda çıksa da genç yaştaki hastalarda da gözlenmektedir.

 

Bel Fıtığı Belirtileri Nelerdir?

Bacaklarda uyuşma ya da karıncalaşma, çabuk yorulma, idrar kaçırma, bel ağrısı gibi belirtiler yanında denge kaybı, hareket esnasında zorlanma ve yürümekte zorluk çekmek de bel fıtığı belirtileri arasında yer alır. Ancak hastaya bel fıtığı teşhisi konulmadan önce hasta kapsamlı bir fiziki muayeneden geçirilmeli ve kas refleksleri ile birlikte kas gücünü test etmek amacı ile nörolojik muayeneye tabi tutulmalıdır.

 

Bel Fıtığı Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Bel fıtığı tedavisinde izlenecek yol hastanın ağrıları ile doğru orantılı olsa da his ya da kuvvet kaybı, idrar tutmakta zorlanma gibi etkenler de tedavi planlamasına şekil vermektedir. Yüksek çözünürlüklü röntgen, MR, BT ya da CT taraması yapılması ardından omurilik ya da sinir baskısı tespit edilmekte ve hasar gören sinir kökü varsa fıtıktan etkilenme durumu belirlenir.

 

Ameliyatsız Bel Fıtığı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Ameliyatsız bel fıtığı tedavisi fıtığın yer aldığı diskte oluşan sinir tahribatını önleyerek hastanın durumunu düzeltmek amacı taşımaktadır. Bu yöntem sonucunda hastanın genel durumu kısa sürede düzelerek omurganın korunması sağlamakta ve sağlıklı günlerine geri dönmesi belli bir egzersiz programı dahilinde gerçekleşmektedir.

 

Neden Bizi Tercih Etmelisiniz?

Doç.Dr.Mehmet Sorar 2010 yılından itibaren hareket hastalıkları cerrahisi ile ilgilenmeye başladı. Kurulumunu yaptığı hareket bozuklukları merkezinde 500 den fazla parkinson ,esansiyel tremor,distoni hastasının ameliyatını başarı ile gerçekleştirdi. Halen ülkemizde bu ameliyatları en yüksek sayıda yapan beyin cerrahisi uzmanlarından biri konumundadır. 20 den fazla yerli ve yabancı beyin cerrahisi uzmanına hareket bozukluları cerrahisi eğitimi verdi. İki tane büyük hastenede hareket bozukluları merkezinin kurulumunu sağladı. 

2013 yılında Metuas Medikal A.Ş bünyesine katılarak bel ve boyun fıtıklarının tedavisinde kullanılmak üzere, Difüzyonel Yama Tedavisi yöntemini ve bu yöntemde kullanılmak üzere ARTCURE Difüzyonel Yama geliştirdi. Difüzyonel Yama Tedavisi ve ARTCURE Difüzyonel Yama Tüm Avrupa ülkeleri, Amerika Birleşik Devletleri, Japonya ve Türkiye başta olmak üzere tüm dünyada patent aldı. Difüzyonel Yama Tedavisi ve ARTCURE Difüzyonel Yama etkinliği 10’a yakın klinik çalışma ,doktora tezi ve yayın ile kanıtlanarak literatürdeki yerini aldı. ARTCURE Difüzyonel Yama Türk Eczacılar Birliği tarafından 2014 yılında yılın innovasyonu (ALTIN HAVAN) ödülüne layık görüldü. Daha fazla bilgi için Özgeçmiş sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

 

Top